O boleznih

Pričetek šole in padec imunskega sistema

Tako, šola se je pričela! Pouk, naloge, učenje, izven šolske dejavnosti …

Sedaj, ko imajo naši šolarji tako zapolnjene dneve in se vsakodnevno srečujejo z novimi izzivi, nam je edino pomembno njihovo dobro zdravje in da bi imeli dovolj energije za doseganje ciljev.

Otrokov imunski sistem se razlikuje od imunskega sistema odraslega . Novorojenčka krajše obdobje varuje pasivna imunost, ki jo dobi od matere. Pozneje se razvije lasten imunski sistem. Imunski sistem je nepogrešljiv ščit, ki naše telo brani pred tujki in uniči tiste, ki se jim vendarle uspe prebiti v notranjost.

 Kako lahko vitamin in minerali pomagajo otroškemu telesu.

 Vitamini dajejo energijo za uravnavanje različnih procesov v telesu. Če jih je premalo, se zmanjša obrambna sposobnost telesa. Pri otrocih zmanjšamo pogostost okužb, če uravnoteženo prehrano dopolnjujemo z vitamini in minerali. To je marsikdaj zahtevna naloga, saj imajo različne starostne skupine otrok različne potrebe po vitaminih, poleg tega pa potrebujejo različne odmerke vitaminov.

Vsi vemo, da otroci odklanjajo tablete, če so neprivlačnega videza. Zanje je zelo pomembno, kakšen je izdelek na pogled! V spopadu z virusi in bakterijami si lahko uspešno pomagamo tudi z naravnimi imunostimulanti.

Pomembno je vedeti, da:

  • se želeni učinek vitaminsko-mineralnih dodatkov doseže samo z rednim in dolgotrajnim jemanjem,
  • so naravni in sintetični vitamini po kemični strukturi in funkcijah enaki,
  • nas lahko samo zdrav imunski sistem dolgoročno varuje pred nalezljivimi boleznimi in različnimi obolenji, zato moramo poskrbeti zanj.
Več...

Podobni članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button
Close
Close