Aktualno

Spomladanska utrujenost

Vas spremljajo nenehna utrujenost, izčrpanost in slabše počutje?

Pomlad je tu, dnevi se daljšajo, temperature se višajo, vam pa primanjkuje energije? Ne skrbite, niste edini, ki bi se izčrpani najraje ulegli in malo zadremali.

Premagovanje spomladanske utrujenosti se začne pri prehrani. V svoje obroke vključite sadje in zelenjavo, predvsem takšno, ki vsebuje veliko vitamina C (citruse, papriko, kivi,…). V zimskem času pride v organizmu do okrnjenih zalog železa, magnezija, selena, cinka, kalcija ter vitaminov B, C in E. Pomembno je, da te povrnete z uravnoteženo prehrano. Vitamine B najdemo v ribah, kvasu, mleku in listnati zelenjavi. Železo, ki oskrbuje celice s kisikom pa v mesu, jetrcah, bučkah in figah. Če želite podporo v obliki prehranskih dodatkov, pa so na voljo razni vitaminsko-mineralni pripravki ali pripravki z vitaminom C in cinkom, itd…

Najbolj učinkovito naravno zdravilo proti spomladanski utrujenosti je gibanje na svežem zraku.

Pomemben je tudi koencim Q10, ki ga najdemo v mandljih, arašidih, jajcih, brokoliju, sardinah,… Ključnega pomena je prav tako to, da zaužijete več manjših obrokov dnevno. Tako lahko telo vzdržuje enakomerno raven sladkorja v krvi. Če je le mogoče zaužijte najmanj tri do pet obrokov dnevno in spijte vsaj dva litra tekočine (navadne vode, nesladkanih čajev in naravnih sokov).

Najbolj učinkovito naravno zdravilo je gibanje na svežem zraku. Telo potrebuje stalen dotok kisika, saj pomanjkanje kisika upočasni delovanje vseh naših organov. Dodatno pa izpostavljenost sončni svetlobi na nas deluje blagodejno. Poveča se proizvodnja vitamina D in serotonina, hormona sreče, ki izboljša naše razpoloženje.

Značke
Več...

Podobni članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button
Close
Close