Zdravje

Okrepite obrambno sposobnost svojega telesa

Naravno obrambo organizma je mogoče tako pri odraslih kot pri otrocih še dodatno spodbuditi oz. okrepiti. To lahko storite s preventivnim jemanjem t. i. imunostimulansa – zdravila, ki vsebuje liofiliziran lizat bakterij ali zdravil, ki vsebujejo rastlinske ekstrakte za vzpodbujanje imunskega sistema.

Lizat bakterij pomaga v boju z okužbami (deluje podobno kot cepivo in ga zdravnik predpiše na recept) in vas hkrati zaščitil pred različnimi okužbami ne glede na to, ali jih povzročajo virusi ali bakterije. Podobno kot pri cepljenju tovrstna uporaba imunostimulansa postopoma spodbudi posameznikov lastni obrambni sistem k temu, da deluje bolj intenzivno, da izdela več obrambnih celic in s tem izboljša odpornost. To je torej naravna metoda, ki spodbudi aktiviranje lastne imunosti telesa.

V lekarni dosegljivi pripravki vsebujejo že dolgo in dobro poznani učinkovit sok škrlatne ehinaceje (Echinacea purpurea L. ali tudi ameriški slamnik), ki aktivira imunski sistem tako, da ob okužbi bolezen morda sploh ne izbruhne ali pa poteka v milejši obliki. Učinkovine, ki jih vsebuje, povečajo število belih krvničk in okrepijo njihovo fagocitno delovanje. S tem pospešijo odstranjevanje mikroorganizmov, ki so vdrli v telo.

V času gripoznih obolenj, pa se lahko pozanimate tudi o cepljenju proti gripi, ki lahko bolezen prepreči ali vsej ublaži.

Značke
Več...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button
Close
Close