AktualnoNovice

Novost v Lekarni Ormož: Schüsslerjeve soli

Kaj so Schüsslerjeve soli?

Schüsslerjeve soli so homeopatsko razredčeni endogeni minerali, ki delujejo tako, da pokrijejo deficit intracelularnih depojev mineralov in s tem doprinesejo k normalizaciji fizioloških funkcij. Ob zaužitju se te soli absorbirajo preko ustne sluznice. Homeopatsko potenciranje Schüsslerjevih soli je pomembno zato, da soli lahko vstopijo v celico in se tam vključijo v metabolne procese. Schüsslerjeve soli so učinkovita pomoč v obvladovanju in v preventivi akutnih in kroničnih težav in zelo priljubljena podpora zdravju v Evropi in drugod po svetu. Uporabljajo se samostojno ali pa dopolnjujejo druge terapevtske pristope npr. klasično zdravljenje z alopatskimi zdravili in prehranskimi dopolnili.

Schüsslerjeve soli niso prehranska dopolnila, saj niso nadomestilo za vnos mineralov s hrano.

Komu so namenjene?

Vsem ljudem, ki skrbijo za svoje zdravje in dobro počutje.

Schüsslerjeve soli se priporočajo med nosečnostjo, da tako mamica in dojenček dobita zadostno količino vseh potrebnih soli. V različnih mesecih nosečnosti se uporabljajo različne soli, zato je pomembno, da upoštevate navodila Schuesslerjevega svetovalca za soli. Ne pozabite svojemu zdravniku, ki vodi vašo nosečnost, omeniti, da želite uporabljati Schuesslerjeve soli. Vsaka nosečnost je edinstvena, zato je pri izbiri soli za nosečnico potreben osebni pristop.

Schüsslerjeve soli lahko jemljejo tudi dojenčki in otroci. Zelo koristne so v prvih mesecih otrokovega življenja, saj učinkovito pomagajo pri kolikah, izraščanju zob, znižujejo povišano telesno temperaturo in pri drugih obolenjih. Tablete lahko jemljejo raztopljene v tekočini ali kot kašo , tablete namočene z malo vode. Če se otrok doji, lahko mama med dojenjem vzame soli oziroma tablete pod jezik in soli bodo po absorpciji z mlekom prišle do otroka.

Način jemanja Schüsslerjeve soli je za otroke enak kot za odrasle, le da bo število tablet, ki jih otrok zaužije na dan prilagojeno otrokovi starosti. Schüsslerjeve soli oziroma tablete so sladkega okusa in se hitro topijo pod jezikom, zato jih otroci radi uporabljajo.

Ali se smejo kombinirati z ostalimi terapijami in zdravili?

Uporaba Schüsslerjeve soli običajno ne zahteva prekinitve uporabe zdravil in drugih terapij, ki jih uporabljate in vam jih predpiše zdravnik.

Svetovalec za Schüsslerjevo soli ne diagnosticira bolezni niti ne predpisuje zdravil klasične medicine. Stranki nikoli ne svetuje prenehanja ali spremembe terapije, ki jo je predpisal njen zdravnik klasične medicine in nikoli ne svetuje stranki uporabe Schüsslerjeve soli kot nadomestek za zdravila klasične medicine.  V primeru nujnih in življenjsko ogrožajočih stanj bo svetovalec stranko takoj napotil k zdravniku in ji ne bo svetoval zdravljenja tovrstnih stanj s Schüsslerjevimi solmi.

Značke
Več...

Podobni članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button
Close
Close